Redo för kvällen

Nu är jag redo för kvällen!

                                       (Klänningen är från Monki.)

                                                Ha en rolig kväll!

Kvällens planer

Idag har jag inte varit ute så mycket. Min kille suttit hemma och småjobbat för det mesta och jag har tagit det lugnt, kollat på film och surfat. Vi gick bara ut en sväng för nån timme sen för att köpa medicin till mig (i fall jag får nån konstig reaktion igen) och handlat mat. Nu är det dags för middag och sen blir det lite häng hemma (en kompis ska komma hit vid 9-tiden) och kanske BUZZ. Och efteråt blir det utgång! Kul!

Forever21

                               Är inte den helt underbar?



Har hittat den här fina jackan på FOREVER21.com. Den skulle passa perfekt till Amsterdamsvädret!

Aldrig mer räkor!

God morgon. Jag gick upp strax innan 6 i morse, kunde inte sova längre helt enkelt. Gick och la mig väldigt tidigt pga av all stress igårkväll. Igår fick jag en kraftig allergisk reaktion mot... hmm, jag är faktiskt inte alls säker på mot vad... Det var just det som var så chockerande! Jag har aldrig varit allergisk! Aldrig! Och helt plötsligt så fick jag en allergichock och var tvungen att åka till akuten.
Jag åt pasta med räkor i currysås till lunch. Det var precis det som jag och min kille åt till middag dagen innan. Det var gott och jag hade absolut ingen konstig reaktion mot det då. Har alltid kunnat äta räkor! Nån timme efter lunchen, gick jag ut och tog en promenad i Vondelpark. Redan på vägen hem, kände jag att nånting var fel. Jag kom hem och såg att jag blivit röd, halsen, armarna... det började klia så fruktansvärt mycket och jag fått blåsor i stort sett över hela mig. Snacka om att jag blev helt chockad. Så jag ringde min kille och berättade att jag fått värsta allergichocken. Han var bäst! Han sprang hem från jobbet, beställde en taxi och vi åkte till akuten.
Det var så läskigt. Framförallt för att det inte har hänt förut och att jag varit helt övertygad om att jag inte har några allergier alls!
Akuten var helt fantastisk! Annat kan jag bara inte säga. Ni vet säkert att det kan ta upp till 5 timmar på akut i Sverige, om inte längre. Helt sanslöst! Man har råkat ut för nåt hemskt och så måste man ändå vänta i timmar för att få hjälp! Här var det helt tvärtom. Vi kom dit, pratade med en kvinna i receptionen och förklarade vad som hänt. Sen fick vi vänta i väntrummet ett par minuter. Bara några minuter! Sen fick vi prata med en sköterska om det hela igen och hon sa att jag skulle bli hämtad av en annan sköterska alldeles strax och träffa en läkare. Allting gick så himla snabbt! Jag träffade en läkare och genomgick en undersökning, sen fick jag en kortisonspruta och efter nån kvart försvann allting! Allting! Jag såg ut precis som vanligt igen.
Alla var så himla snälla och jättebra på engelska! Läkaren sa också att jag behövde skaffa en husläkare och göra en allergitest. Sen har hon skrivit ett brev på engelska (!) där hon förklarat vad som hänt och skrivit ut ett recept på medicin (i fall jag skulle få nån konstig reaktion igen). Sen gick vi hem. Både jag och min kille var helt fascinerade över vilken vård jag har fått. Helt fantastiskt!

ALDRIG MER

Dagens vill ha:


                                                                  
Såg den här klänningen på ASOS nyss. Visst är den jättesnygg? Gillar inte de leggings, som ASOS föreslår till klänningen dock, men svarta leggings skulle passa hur bra som helst till den!

Jag har äntligen bestämt mig!

Igår bestämde jag mig för att åka. Biljetterna är redan bokade, så nu går det inte att ändra sig. Jag åker till Stockholm den 9:e mars! Jag tycker fortfarande att det är lite läskigt, med det är lika bra att åka och göra det man måste och inte skjuta upp det! Förhoppningsvis kommer det gå bra på sjukhuset och jag kommer ha lite tid över. Då ska jag passa på att träffa mina kompisar som jag inte sett på ett bra tag och ha det lite roligt också!
                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Filmtips: "The Girl in the Café"

Igår såg jag "The Girl in the Café". En lite annorlunda film om kärlek mellan en tjänsteman, som jobbar för finansministern och har knappast tid för något förutom sitt jobb och en tjej som han träffar på ett café... Bill Nighy och Kelly Mcdonald spelar helt fantastiskt bra! Filmen är från 2005, så ni har kanske redan sett den. Om inte, se den! Den är lite annorlunda, romantisk och gripande!





Skönt att det är fredag igen!

God morgon. Nu har jag sprungit drygt fem kilometer och ska äta frukost. Skönt att det är fredag!

Beslutsångest

Jag har varit lite dålig på att uppdatera på sistone. Har blivit så stressad pga av kallelsen från sjukhuset som jag fått häromdagen. Jag har beslutsångest och vet verkligen inte vad jag ska göra. Jag har ingen lust att flyga till Stockholm! Men jag kanske måste. Jag älskar Stockholm, men det kommer inte bli en rolig resa nu. Jag hatar sjukhus! Jag hatar allt, som har med sjukhus att göra. Jag vet inte heller hur lång tid det hela kommer ta och när jag ska boka returbiljett. Jag har dock kollat upp priser och var jag kan bo om jag nu bestämmer mig för att åka. Det är bara så jobbigt att inte kunna bestämma på en gång! Grejen är ju den att jag mår bra och kan välja att inte åka. Avboka går ju hur lätt som helst. Dessutom handlar det inte om något livsviktigt. Men det är bara så mycket "tänk om" i mitt huvud just nu. "Tänk om... Tänk om... Tänk om". Måste sluta tänka på det nu!



Flygkrasch i Amsterdam


"Ett turkiskt passagerarplan har störtat vid flygplatsen i Amsterdam. Enligt CNN Türk har en person dödats och 20 skadats i flygolyckan. Planet störtade intill Amsterdams internationella flygplats Schiphol och var en turkisk Boeing 737 med cirka 135 personer ombord. Planet rapporteras ha splittrats i tre delar. Flygplanet var på väg in för landning när kraschen inträffade. Planet tillhör Turkish Airlines (Türk Hava Yollari)
Tidningen De Telegraaf skriver att flygplanet inte brinner och att ett stort antal människor lyckats ta sig ut ur flygplansvraket.
Turkiska nyhetsbyrån Anatolia skriver att planen ska ha brutits i två delar innan kraschen.
Flygplanet var på väg från Istanbul, rapporterar Reuters.
Enligt De Telegraaf har flygplatsen i Amsterdam tills vidare stängts efter olyckan, liksom motorvägen A9. Flygplansvraket ligger 100—150 meter från motorvägen, cirka en kilometer från landningsbanan." (http://dn.se/nyheter/varlden/flygkrasch-i-amsterdam-1.807261)
Det första som jag tänkte på när jag läste artikeln var "Men är det verkligen sant? En flygkrasch här? Hur kan det vara möjligt?" Jag är inte flygrädd och tycker att det är kul att flyga, men när man läser sånt där... Det är så läskigt! Speciellt med tanke på att Boeing 737 är en av de absolut vanligaste flygplanstyperna som används både på korta och medellånga distanser och har ett bra säkerhetsfacit.
Och sen kom jag på... Min pojkväns kompis flög ju till Stockholm imorse! Vilken tur att han bokat en resa tidigt på morgonen!

Så här kan det bli

Jag känner mig stressad. Jag sitter i soffan och käkar munkar. Det blev munkar i stället för semlor. Innan dess var det chips. Innan dess var det en lång promenad i Vondelpark. Vädret var helt underbart och det var väldigt skönt att motionera. Jag kände mig duktig. Har ju bestämt mig för att träna mer. Hade en helt underbar känsla i kroppen när jag kom hem. Pigg och glad. Sen ringde min kille och sa att det gick bra med talet, vilket var roligt att höra. Sen gick han förbi för att säga hej innan en annan grej på FITC skulle börja, vilket var också roligt. Sen lagade jag middag för mig själv och vi satt i soffan en liten stund och pratade och det var mysigt. Men sen såg jag att jag fått en kallelse från Södersjukhuset. En kallelse som jag väntat på hur länge som helst och som egentligen borde kommit i höstas. Men den kom nu. Och nu är jag stressad över det hela och vet inte om jag ska flyga till Stockholm i mars, eller inte. Egentligen vill jag inte alls flyga till Stockholm. Och det handlar inte om nåt livsviktigt och jag kan avboka utan problem. Men jag vet inte. Tänk om jag väljer fel.
Jag blev så stressad. Den här kvällen skulle vara en lugn hemmakväll, jag skulle kolla på nån film, måla naglarna och ta det lugnt. Killarna skulle på en middag. Den är bara för de som gjort presentationer på FITC och sen är det en fest på samma ställe. Så jag skulle ha hela kvällen för mig själv och ha det mysigt. Nej, nu måste jag bara lugna ner mig lite och då kommer det bli en skön kväll som det var tänkt.

LYCKA TILL!

                        
                                          FITC Amsterdam 2009 Design. Technology. Cool Shit.

Snart ska killarna gå och hålla tal på FITC och jag önskar dem så klart LYCKA TILL!!!


Så här gör du om det inte finns semlor att köpa, du har ingen ugn och är ändå sugen.



Ingen har väl missat att det är FETTISDAG idag!
Jag blev påmind om det när jag gick in på blogg.se och blev så klart sjukt sugen på semlor! Det finns inga semlor i Amsterdam! Baka själv kan man ju, men vad gör man om man inte har en ugn? Vi har en bra gasspis, men ingen ugn. Men vi kom på en idé! Man kan faktiskt köpa färska vetebullar, mandelmassa och vispgrädde och fixa egna semlor! Så enkelt!


Underbar morgon

God morgon!
I morse hade jag sovmorgon. Så himla skönt! När jag vaknade så fanns det cappuccino från Bagels & Beans hemma. Skönt start på dagen, eller hur? Nu sitter vi i soffan alla tre med var sin laptop framför sig och dricker cappuccino. Det ser rätt så roligt ut. Nerds.


Dagens

Dagens humör: Bra! Fast konstigt nog har jag känt mig lite stressad idag, utan någon som helst anledning.
Dagens bästa: Det var roligt att min kille hade lite fritid mellan föredragen och jobbmötena, så vi hann umgås. Annars blev det en middag på en italiensk restaurang, som ligger tio meter ifrån vår port, vilket var också väldigt trevligt.
Dagens jobbigaste: Inget alls.
Dagens sysselsättning: Jag "semestrar" fortfarande, så jag har haft massor med fritid, tränat, läst, surfat, kollat på film. Lyx med andra ord.
Dagens köp: Ingenting.
Dagens motion: En joggingrunda i Vondelpark i morse, annars så har jag varit på en lång promenad på eftermiddagen. Har bestämt mig för att börja jogga igen! Regelbundet!

FITC Amsterdam 09 Design.Technology.Cool Shit.

Om FITC Amsterdam 2009:

 
            FITC Amsterdam 2009 Design. Technology. Cool Shit.
                                 Amsterdam, NL Feb 22-24, 2009

"Flash takes a central role in this month's FITC Amsterdam 2009 event, teasing us with the slogan "Design. Technology. Cool Shit." FITC (originally called "Flash in the Can", with the "Can" inspired by their Canadian nationality) have been hosting events and conferences around the world, hitting Europe for the first time last winter with a sell-out debut Flash conference in Amsterdam." (Time Out Amsterdam Feb. 2009)

Latest Updates on FITC Amsterdam 2009:
* 2 full days and nights of events, plus 1 day of optional pre-festival workshops
* Over 50 presentations and panels covering the Creative, Technical, and Business aspects of Flash and digital media
* Over 500 attendees from around the globe
* Over 50 internationally renowned design and technology presenters
* Includes three FITC evening events (http://www.fitc.ca/event_detail.cfm?festival_id=80)

"FITC has held 17 events over 7 years, through 9 cities and 4 countries, with over 700 presentations and over 10,000 attendees. From Flash to motion design, to design and creative inspiration, to other technologies like Flex, Air and processing, FITC events stand as unique and exciting events that educate, challenge, and inspire. We began as a Flash festival, and we've kept Flash at the core but have also continued to add more and more diverse presentations over the years, ever expanding the programming of our events." (http://www.fitc.ca/event_detail.cfm?festival_id=80)

Måndag 23/2

God morgon! Vaknade tidigt som vanligt, duschade och gick till Vondelpark, där jag joggade i ca en timme. Tänkte att det skulle vara en skön start på dagen. Vädret var inget vidare, men det var ändå skönt att jogga. Det var inte så mycket folk som joggade, men det var massor med cyklister, precis som vanligt. Min kille och jag har dock inte skaffat cyklar än, och jag vet faktiskt inte om vi kommer göra det. Jag är inte så mycket för att cykla och tycker att jag klarar mig utmärkt utan det. Fast det är ju självklart att det är cyklar som gäller i Amsterdam annars. Nu är jag hemma igen och dricker kaffe. Har inga bestämda planer för idag, killarna kommer gå på FITC och jag får hitta på nåt själv.

Wok to Walk



Det blev ingen middag ute. Killarna skulle fortsätta jobba, så det blev en Wok-to-Walk-take-away-middag hemma. Gott!


TRY

Det finns väldigt många gallerier i Amsterdam. Det här stället har jag gått förbi hur många gånger som helst. Varje gång har jag undrat vad det är för något. I lokalen finns inget annat förutom det här:

Väggarna är helt vita. Inga tavlor eller andra konstverk. Men visst ser det snyggt ut?

En skön helg

Jag hade en skön hemmakväll igår! Vi brukar nästan alltid gå ut på helgerna, men igår stannade vi hemma, vilket var trevligt. Killarna tog en öl nånstans och kom hem tidigt, så vi hängde i soffan allihopa och tog det bara lugnt resten av kvällen. Fördelen med sådana kvällar är ju så klart att man orkar göra mycket mer dagen efter. Så idag vaknade vi tidigt, käkade frukost ute och gick runt på stan. Det blev mer än två timmars promenad, vilket var skönt. Nu sitter killarna och jobbar och jag tar det lugnt. Planer för ikväll är inte helt bestämda än, men det blir säkert en middag ute och sen funderade vi på att gå till ett galleri.




Kaninfötter

Nu är jag hemma igen. Vi åt på en jättemysig holländsk restaurang. Jag testade kaninfötter med potatismos och grönsaker. Ja... vad ska man säga. Lite speciellt var det. Jag blev dock så trött efter maten och kände inte alls för att ta en öl nånstans, så killarna gick vidare själva.

Namngeneratorn är kul!

Jo, förresten, igår hittade jag den här roliga sajten http://www.svenskanamn.se/. Sajtens design är inte alls rolig men innehållet! Det roligaste är så klart, namngeneratorn. Kika in: http://www.svenskanamn.se/namn/namngenerator.
Sen så kan man också läsa om alla möjliga namn och dess betydelser om man nu känner för det. Till exempel får man veta att det finns 11 män som heter Johanna i Sverige och att namnets populäritet minskar.

Lördagskul (21/2)

Idag har jag gått runt på stan hela dagen! Är äntligen frisk och orken är tillbaks! Min kille och jag gick hemifrån strax efter 12 och tog en lång promenad. Det var så skönt att bara vara ute! Efter två timmars promenerande tänkte vi ta en fika. Gick in på ett café och satte oss. Kl. 15 skulle vi vara vid Centralstationen och möta upp min killes kompis som skulle komma på besök. Med andra ord hade vi inte så mycket tid på oss. Och vad händer då? Vi beställer. Servitrisen säger att det är mycket folk, så det kommer att ta ett tag med maten. Vi är trötta och hungriga. Jag tänker på att det där låter inte alls bra. Det går aldrig snabbt på caféer här. Det är bara så. Det är bara att sätta sig och ta det lugnt. Ingen idé att stressa. Men när en servitris säger att det kommer dröja... Vi sitter och pratar. Och har det trevligt. Det är ett mysigt café och det är skönt att få sitta. Vi tar kort på varann. Kollar på folk. Min killes kompis ringer och säger att han redan har landat. Vi tänker att det är väl lugnt. Snart kommer vi få våra mackor och kaffe och sen kan vi springa till stationen. Det tar ändå ett tag att ta sig till stan. Det kommer ingen mat. Inget kaffe heller. När servitrisen kommer förbi, frågar vi hur det går med beställningen. Hon ser förvånad ut och frågar om vi fortfarande väntar på maten. Vi svarar att vi inte fått nåt än. Det visar sig att beställningen tappats bort. Vi tackar och går till Centralstationen. Möter upp kompisen och går hem. Nu är vi hemma och det verkar som att vi har fastnat här. Ikväll blir det en middag ute, annars blir det nog en rätt så lugn kväll.

Några bilder från dagens promenad:






Dagens vill ha:

De här skorna hittade jag på asos.com, klänningen och örhängena är från only.com.


                                                                    

"Hello, It's Mr Plumber!"

"Hello, It's Mr Plumber!" Rörmokaren hörde av sig igen. Han är bara så rolig. Det är precis det han brukar säga när han ringer. Vi har fortfarade problem med värmepannan, fast just nu vet vi vad vi måste göra för att skruva upp värmen eller få varmt vatten. Det går alltså inte ha varmt vatten och varma element samtidigt. Killen är hur positiv som helst! Han har varit här minst fem gånger och försökt lösa problemet. Han har inte lyckats än, men varje gång efter han jobbat ett tag, ler han brett och säger: "Tyvärr gick det inte att fixa, men nästa gång...!"

Fredagskul del2

Nej, nu har jag ändrat mig angående det där: "Åh vad jag inte vill vara hemma!". Som sagt var, blev det en sväng till AH och det var faktiskt inte alls skönt ute. Det var regnigt och grått och jag blev irriterad på AH:s personal. Det är märkligt det där, det jobbar fem gånger mer folk på en AH (mataffär) än på en ICA. Det som gäller sortimentet, så är det helt fantastiskt, det som gäller servicen... ja, ibland blir man irriterad. Speciellt är det många unga killar, som jobbar. Ofta ser man dem dock bara hänga med varann. Vid mjölkdisken eller köttdisken, eller på andra ställen i affären. Samtidigit som de står där och hänger, så ställer de upp varor. Väldigt långsamt. Och det roligaste med det hela är att de inte ett dugg bryr sig om kunder. Det tog alltså ett tag att ta sig fram till köttdisken. Ja, jag vet att jag låter som en kärring nu, men det var riktigt störande.
Ska laga wienerschnitzlar med potatis och sås till lunch snart. Annars blir det en hel del läsande, surfande och filmer! Min kille sitter i soffan och jobbar. Så det är faktiskt väldigt mysigt att vara hemma!


Fredagskul

God morgon! Jag som alltid tyckt att det är så kul med fredagar, har ingen fredagskänsla alls idag. Jag är fortfarande inte helt frisk, vilket är väldigt tråkigt. Är så trött på att vara hemma! Det vore så skönt att jogga eller bara gå en sväng på stan. Vad som helst. Men orken är verkligen inte på topp, så i bästa fall blir det en sväng till AH för att handla mat. Det tråkigaste är ju så klart att min kille är också sjuk. Imorgon kommer vi få besök och jag hoppas verkligen att vi blir friska tills dess! Det vore så tråkigt annars!

Dagens

Dagens humör:Bra!
Dagens bästa: Att orken är tillbaks. Mer eller mindre iaf. Är inte helt helt frisk, som jag trodde.
Dagens sysselsättning: Dagen har faktiskt gått åt att tvätta, handla, städa... Vi kommmer få besök i helgen, så jag tänkte passa på idag medans jag hade tid och ork.
Dagens motion: En kort promenad.
Dagens köp:

+ en massa medicin till min pojkvän.
Dagens film: Yes Man med  Jim  Carrey. Gillade den!
Dagens outfit: Myskläder.
Dagens smink: Inget alls! Så himla skönt!

Äntligen frisk!


God morgon! Vaknade tidigt i morse och mår bra! Förkylningen är över och orken är tillbaks! Så skönt! Sitter med en kopp kaffe och läser tidningar. Här är ett tips på rolig läsning:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4449732.ab


Inredningskollektionen från H&M lanseras idag!




Idag börjar den säljas på http://www.hm.com/ och via deras katalog!


De flesta grejerna är jättesnygga och jag skulle gärna ha dem hemma. I kollektionen finns bland annat kuddfodral i ca 35 modeller och 15 olika bäddset.

Sjukstuga

Min pojkvän har också blivit sjuk. Så nu är vi hemma båda två. Jag mötte upp honom på vägen hem. Så här fint är det ute idag. Riktigt vårväder! Orättvist!

Dagen spenderas så här:



Åh vad jag är trött på att vara sjuk! Det går inte över. Men det måste! På fredag får vi besök och det vore ju bra om jag blev frisk tills dess.

Förkylningen vill inte ge sig.

Det har varit ännu en dag i soffan. Förkylningen vill inte ge sig. Dagen har för det mesta gått åt sömn. Orkat verkligen inte göra något. Vaknade strax innan 18 och tänkte att det vore skönt med en promenad och lite frisk luft, så jag gick och mötte upp min pojkvän när han var på väg hem från jobbet.

Vi gick förbi AH och handlade. Nu har jag massor med frukt hemma, vilket verkligen behövdes. Vitamin C!

Nu är det dags för middag och ett avsnitt av Heroes. Kul!

Moderaternas förslag på en ny svensk invandringspolitik

Läser Moderaternas förslag på en ny svensk invandringspolitik och blir arg.

Här är några utdrag ur en artikel i DN (http://www.dn.se/opinion/debatt/ta-medborgarskapet-fran-kriminella-invandrare-1.800439)

"Sverige som invandrarland måste se sanningen i vitögat. I Sverige gäller svensk lag. Därför måste medborgarskap som givits på felaktiga grunder, exempelvis genom falsk identitet, hot eller mutor, återkallas. Det duger inte att den som får avslag på sin asylansökan ska kunna stanna kvar i landet. Samtidigt bör fler utländska medborgare som dömts för grova brott utvisas. Dessutom vill vi slopa invandrares rätt att fritt välja bostadsort, och tillräckliga kunskaper i svenska måste bli obligatoriskt. Det skriver migrationsminister Tobias Billström tillsammans med Ulf Kristersson, socialborgarråd i Stockholm och ordförande i Moderata samlingspartiets arbetsgrupp mot utanförskap och segregation, samt riksdagsledamoten Elisabeth Svantesson."

Vilket sorligt förslag! Det känns väldigt konstigt att höra sådant från politiker som sitter i Moderata samlingspartiets arbetsgrupp mot utanförskap och segregation. (Betoning på utanförskap och segregation. Ska man skratta eller gråta?)

"Dessutom vill vi slopa invandrares rätt att fritt välja bostadsort..." "Den som kommer till Sverige bör alltså bosätta sig där det finns möjlighet till arbete och lämplig bostad." (Reagerar mest på "där det finns möjlighet till lämplig bostad") Rörelsefriheten alltså hotas.

"Vi vill ha ett öppnare Sverige, inte ett mera slutet. Men vägen till Sverige kan inte enbart bygga på asylsökande och deras anhöriga." Vad är det här för något? De flesta invandrare är inte asylsökande!!!

"Över 200 000 svenska pass är på drift ute i världen. Ett och annat är säkert bortslarvat. Men orimligt många är i praktiken sålda eller lämnade för syften som bryter mot allt Sverige vill stå för. Det bör därför inte längre vara möjligt att gång på gång förlora sitt pass. Sverige bör ogiltigförklara borttappade pass, vilket tekniken i dag medger, och införa noteringar i passen om hur många man har haft. Efter ett antal förlorade pass ska polisundersökning föregå nytt pass. Det ska också, i större utsträckning än i dag, vara möjligt att utvisa utländska medborgare som dömts för grova brott. Undantag bör bara göras vid statslöshet och andra synnerliga skäl, men inte automatiskt för den som har permanent uppehållstillstånd och många års vistelse i Sverige." Vilka syften pratar de om?

De som har bott i Sverige under många år och har begått grova brott skall alltså utvisas. Invandrare och infödda svenskar är alltså inte lika inför lagen.

Ju mer jag läser, desto argare jag blir. Förslaget genomsyras av främlingsfientlighet och rasism. Hur skrämmande är inte det att Sveriges migrationsminister har sådana åsikter om migrationspolitik?

Andra artiklar om samma ämne:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4432596.ab

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4433597.ab

Dagens underhållning

Jag är fortfarande sjuk. Orkar inte göra nånting alls. Vaknade tidigt i morse och drack lite kaffe med min kille innan han gick till jobbet. Då mådde jag inte så dåligt. Var lite hängig - ja, men inte mer än så. Men nu är det värre igen och jag bara ligger här och degar. Fixade världens enklaste lunch (korv med grönsaker) för ett par timmar sen. Det är det enda jag orkat med än så länge.
Det är inte så att jag tycker synd om mig själv, men det är bara så TRÅKIGT att inte orka. Och bara ligga. Nu ska jag fortsätta att underhålla mig med ett avsnitt av "The Biggest Loser". En helt sjuk såpa! Men underhållande!
I det här avsnittet står deltagarna inför en utmaning. En riktig konstig sådan. De befinner sig i ett rum fullt med muffins, brownies, mackor och keks. Den som kommer äta mest, får möjlighet att välja team och tränare. Detta dock sker i mörkret och deltagarna kan inte se vem som äter...


Ge mig vitamin C!


Sjuk och hängig

I dag vaknade jag med ont i halsen och rinnsnuva. Fattar inte hur jag lyckats med att bli så förkyld och när?! Jag mådde ju toppen igår. Hemma har det varit varmt hela tiden och igår var det fint väder ute. Hoppas att det går över SNART! Jag HATAR att vara sjuk och hängig. Planen för idag är då att stanna hemma och bara ta det lugnt. Det blir en hel del surfande, läsande och fimer! Tårtan från igår och massor med annan god mat finns kvar, så det är nog inte så dåligt att vara sjuk på en sån dag.

En lyckad kväll med middag och utgång till Jimmy Woo

Kvällen igår blev väldigt lyckad och jag hade det jättekul!
Som jag skrivit tidigare, visste jag i förväg att min kille skule jobba på Alla hjärtans dag och räknade faktiskt inte alls med en skön dag på stan. Vi hade inga bestämda planer på hur vi skulle fira dagen. Det enda vi sa var att vi skulle hitta på nåt kul på kvällen. Jag fick för mig att han skulle jobba hela dagen och att vi inte skulle hinna göra nåt roligt, men så blev det ju inte! Det blev en skön promenad på stan, lite shopping och lunch ute. Vid sju tiden åt vi middag hemma och hade det mysigt bara vi två. Det har varit en kanon dag helt enkelt! Sen måste jag också säga att jag tycker att det är kul att bli uppvaktad på en sån dag, men man behöver inte göra så stor grej av det! Det viktigaste är ju att vara med sin kära! Att ge nåt litet paket eller lite choklad räcker!
Planen för kvällen var att gå ut. Vi tänkte inte göra en Alla-hjärtans-dag-grej av det, så min pojkvän frågade en kompis om han hade lust att hänga med ut. Han kom hem till oss vid 21-tiden och vi hade det trevligt allihopa. Sen gick vi till Jimmy Woo! Det är definitivt ett av de bästa ställen i stan! Det är inte alls lätt att komma in där, men igår gick det väldigt smidigt. Det var mycket folk, bra musik och vi hade det jättekul på dansgolvet! En lyckad utgång blev det med andra ord!

Alla Hjärtans Dag är här! Del 2





Jag räknade inte alls med nån promenad idag, eftersom jag visste att min kille skulle jobba. Men han tog ett break vid 12-tiden och vi gick en sväng på stan! Det blev en riktigt skön promenad. Vi spanade lite i butiker på De 9 Straatjes,sen gick förbi De Bijenkorf, Amsterdams motsvarighet till NK och köpte en tårta till ikväll och åt lunch på en av de typiskt holländska bruna pubarna. I kväll ska jag laga en god middag och sen blir det utgång!

Alla Hjärtans Dag är här!



Alla Hjärtans Dag är här!

Dagens

Dagens humor: Toppen!
Dagens bästa: Hela dagen har varit bra!
Dagens konstigaste: Vädret. Det har snöat, regnat och varit soligt på en och samma dag. Helt sjukt!
Dagens film: Fishy.
Dagens läsning: Alla möjliga svenska tidningar på nätet och Cosmo UK.
Dagens outfit: Bilderna finns i ett tidigare inlägg.
Dagens smink: Inget alls. Kände inte för det idag.




Fredag den 13

Få har väl missat att det är fredag den 13:e idag. Talet 13 anses i sig vara otursdrabbat, likaså fredagen. Jag tror inte på sånt där egentligen, fast lustigt nog tänkte jag på vad det var för dag precis när jag vaknade. Det finns hur mycket skrock som helst. Ett av de vanligaste är nog det där med nycklarna. Man FÅR INTE lägga nycklarna på bordet eftersom det betyder otur. Det har jag aldrig trott på! Däremot det där med katter, som korsar ens väg är en helt annan sak. Det har av nån anledning fastnat i huvudet. Så varje gång jag ser en svart katt korsa min väg, spottar jag tre gånger över ena axeln. Annars är det inte så mycket annat skrock jag tror på. Dagen har förresten varit bra och det har inte hänt nåt dåligt! Än så länge iaf.



Älskar svart!

Dags att gå och handla.


(Linne: Monki, tröja: Vero Moda, klänning: Gina Tricot och tights från H&M.)

Är svart tråkigt eller snyggt?

Springa mera

Idag vaknade jag med träningsvärk och tänkte att det är lika bra att bli av med den på en gång, så jag gick ut och sprang en sväng. Först var det väldigt trögt. Hur roligt är det att springa med värk i benen? Det ÄR inte roligt kan jag lova. Men så småningom blev det bättre och nu är den nästan borta.

Dutch design up in the air

KLM-flygvärdinnor kommer snart få en ny uniform. Den kommer designas av Mart Visser. Dessutom kommer porslin för passagerare som reser med World Business Class designas av en annan känd holländsk designer, Marcel Wanders. Den nutida uniformen är designad av Ninna Ricci och presenterades 1990.
Emilio Pucci, Christian Lacroix, Ninna Ricci, Christophe Galibert, Ritu Beri, Julien Macdonald, Yoshie Inaba, Pierre Cardin, Richard Tyler, Yves Saint Laurent är designer som designat uniform för olika internationella flygbolag.
Jag hade ingen aning om det! Visste ni det?


Bilderna är lånade från http://www.design.nl/item/dutch_design_up_in_the_air

Min nya favorit

Jackan från H&M Divided är min nya favorit.


         

Dutch News

'

Nyheter om Holland på engelska!  http://www.dutchnews.nl/ Skönt att ha koll på vad som händer i landet.

Träning på morgonen



God morgon! Idag är jag lite sen på att uppdatera. Vaknade precis som vanligt i morse. Humöret är toppen! Har varit och joggat. Det finns faktiskt en hel del fördelar med att träna på morgonen! (Om man har tid, så klart. Jag är ledig nu, så för mig passar det perfekt.) Man blir piggare och orkar göra mycket mer under dagen, ämnesomsättningen ökar om man gör det innan frukosten, dessutom tycker jag att det är en skön start på dagen!

SOMETHING RAW 2009



SOMETHING RAW 2009

Den 8:e internationella dans- och performancefestivalen SOMETHING RAW 2009 börjar den 24 februari!
Under fyra dagar kommer Frascati och Flamländska kulturcentrumet  de Brakke Grond presentera omdebatterade och innovativa produktioner från flamländska/nederländska och internationella dans- och performancekretsar. Årets tema är "Sökandet efter nutida skådespel".
http://www.theaterfrascati.nl/progr09/sr09

Amsterdam idag

Dagens bilder:






Det är så skönt utan slask! Redan nu känns det som om det var vår!

(Det var helt underbart väder ute i morse, sen har det dock blivit sämre, det är därför man märker skillnad mellan bilderna.)

Det är 29 grader varmt!

Jag sitter hemma med fönster öppna. Det är 29 grader varmt här. 29 grader! Vår lägenhet har förvandlats till en bastu!

Konstiga Valentintips på stan och tankar kring den 14 februari

Efter träningen och frukosten gick jag en runda på stan. Planen var att ta lite frisk luft och spana i butiker. På lördag är det Alla hjärtans dag, så jag tänkte kolla om det finns nåt roligt att köpa i present. Har dock inte köpt något än, men har några idéer iaf. Eller jo, en jacka till mig själv, men det räknas ju inte, eller hur?
När jag gick och spanade i butiker, tänkte jag faktiskt på hur mycket lättare det är att köpa presenter åt tjejer än killar. Det finns massor med "Valentinerbjudanden" i de flesta butiker, men nästan alla de är för tjejer. Massor med hudvårdsprodukter, parfum, smycken, gulliga värmeljus, små konstiga gulligullsuvenirer, godis osv osv. Har till och med sett "kärlekspasta", alltså pasta i form av små rosa hjärtan. Stod faktiskt och funderade nån sekund på att köpa den bara för skojs skull. Kärlekstvål kan man också köpa om man vill. Etos (en butikskedja, som säljer hudvårdsprodukter och liknande) hade ett konstigt "Valentintips", nämligen Libressebindor. " Och här kan du köpa bindor till din älskling..."
Jag tycker om Alla hjärtans dag, men det är ingen julafton för mig! Jag skulle bli glad av att få choklad eller nån liten present och bara ha en skön kväll med min kille. Det är ju inte kvantiteten som räknas här!


God morgon!



God morgon!
Vaknade strax innan kl. 8 i morse och är på väldigt gott humör. Drack ett par klunkar kaffe till frukost och tänker gå och träna snart! Egentligen borde det vara tvärtom, träna först, frukost sen, men jag var så sugen på kaffe! Hörs senare.

RACHEL GETTING MARRIED




Har precis sett "Rachel getting married". Jag gillar den! Den är jobbig på många olika sätt, men samtigt bra. Det var roligt att se Anne Hathaway i en seriös roll. Hon är absolut ingen favorit men i filmen var hon överraskande bra. Hon spelar Kym, en före detta missbrukare, som kommer hem från rehab just i tid för sin systers (Rachel) bröllop. Filmen visar hur Kyms familj har det under några dagar. Man får se förberedelserna inför blöllopet, det är mycket som måste göras, Kym är ostabil och relationerna mellan familjemedlemmarna är ansträngda. Alla möjliga känslor visas på ett väldigt realistiskt sätt, filmiljetradegin som Kym har varit inblandat i, har inte helt bearbetats av familjemedlemmarna, vilket gör det hela ännu mer laddat och känslosamt.



http://www.imdb.com/title/tt1084950/

This is why you're fat

En rolig länk bara. Kika in! http://thisiswhyyourefat.com/


Så här började det

God morgon!

Så här började det: Min pojkvän och jag vaknar i morse och upptäcker att det är väldigt varmt i lägenheten! Temperaturen är 26 grader. Vad skönt - tänker vi. Det blir ju per automatik skönare att gå upp, för annars är det så jävla kallt och det enda man vill är att stanna under varma täcket. Sen så är det ju mysigt att sitta i soffan, dricka kaffe och inte tänka på hur jävla kallt det är. Det är alltså sååååå skönt. Sen upptäcker vi att det inte finns varmt vatten. Det är alltså nåt fel på själva värmepannan. Igår var det precis tvärtom. Det fanns varmt vatten hela dan, men samtidigt var det jävligt kallt. Nu är det jävligt varmt, men... Kan man inte ha både och?
Och då blir det en aning stressigt. För att man måste koka vatten. Och det där kokandet tar tid. Och det är en aning jobbigt med kastruller hit och dit. Och så har man inte så mycket tid för att sitta med sitt kaffe i lugn och ro och ha det mysigt. Kokandet bara fortsätter. Jag måste ju också kunna duscha och tvätta håret. Så mycket tid har gått åt det där!
Nu är jag äntligen klar och läser. Sitter med ett öppet fönster. I februari!

Skadeglädje är den enda sanna glädjen!

Hej igen! Jag tror att jag håller på att bli sjuk. Känner mig alldeles för varm, vilket är konstigt eftersom det är fortfarande 16 grader här. Jag hatar att vara sjuk, så jag hoppas verkligen att förkylningen inte bryter ut nu. Min pojkvän har lyckats att få tag på hyresvärden och den gubbe som "fixade" värme i lördags är här nu igen. Han har hållit på rätt så länge nu, så förhoppningsvis blir det varmt ikväll! Jag mår inte speciellt bra, så jag har ingen lust att kolla på tv. Jag orkar inte hänga med nån krånglig historia nu. Så jag sitter i soffan med en kopp te och precis på sekunden underhåller mig med världens mest värdelösa tips på hur man ska uppvakta sin kära på Alla Hjärtans Dag. Hittade dem på en blogg när jag surfade runt. Sitter och skrattar. Det är helt otroligt att det finns folk, som verkligen tycker att man ska uppvakta sin kära på det sättet. Riktigt underhållande!

Dagens

Dagens humör: Bra!

Dagens jobbigaste
: Det är fortfarande jävligt kallt i lägenheten. Det lilla elementet, som har varit på hela dan, hjälper inte alls. Min pojkvän har ringt vår hyresvärd ett par gånger utan resultat. Temperaturen inomhus på 16 grader är inte OK!

Dagens tidning
: Februarinumret av Time Out Amsterdam. Numret är väldigt inspirerat av Alla hjärtans dag. Så klart.


Dagens motion
: En lång promenad i De Pijp. Ett riktigt skönt område att promenara i.


Dagens vill ha: Faktiskt inget alls! Skönt att kunna säga att man har allt man behöver, eller hur?


Alla Hjärtans Dag är på gång!

Har varit ute och gick en sväng på stan.
Det går verkligen inte missa att Alla Hjärtans Dag är på gång!






Och så här ser det ut överallt! Det är rött och rosa och glitter och hjärtan!

Vad tycker ni om Alla Hjärtans Dag? Är allt gulligull överskattat eller är det superkul att fira den dagen?

16,5

God morgon!

Vad glad jag blev i lördags när gubben som har varit här förut och fixat värme, dök upp igen utan förvarning. Vad kul att man kan få saker fixade på en lördag! Då hade vi drygt 20 grader varmt i lägenheten, inte så varmt, men inte så värst ändå. Så han var här ett tag och fixade. Efter han jobbat klart, sa han glatt  "Gå och känn på elementet!" Det blev riktigt varmt! Sen tackade vi honom och han gick.
Nu har vi 16,5 grader i lägenheten och elementen är iskalla. Så här var det igår med. Vad var det han fixade egentligen? Det vore bättre om han inte fixat nånting alls. Så nu sitter jag här och har det mysigt, kan man säga.

Lördagskul del 2: Melkweg!

Jag hade en jätterolig kväll igår! Kvällen började med två omgångar i BUZZ och goda drinkar hemma. Sen blev det lite häng hemma hos en kille, som min pojkvän jobbar med och hans tjej, vilket var jättetrevligt! Sen gick vi vidare till Melkweg! Vi har inte varit där förut och velat testa det för länge sen, så det var lite extra roligt att vi gick just dit igår!

Melkweg
är ett av de mest kända kulturella center i och utanför Nederländerna och är unik på grund av ett program som förenar fem konstnärliga discipliner under ett tak: musik, dans/teater, film, foto och media art. Det finns fem hallar och flera små rum, där konserter, dansevenemang, film- och mediekonstpresentationer samt fotoutställningar äger rum!
De Melkweg är en icke-vinstdrivande organisation, som grundades år 1970, då en holländsk teatergrupp upptäckte en övergiven mejerifabrik i centrala Amsterdam. Hårt arbete, ambition och NLG 25 000 gjort det möjligt för gruppen att omvandla fabriken till en mötesplats. (I början bara under sommaren) Mötesplatsen fick namnet Melkweg och utvecklades mer och mer under 1970-talet. Experiment i samband med musik, teater, dans och film är det som gör Melkweg så spännande! I Melkweg finns det två stora salar (Max och Oude Zaal), som först och främst används för konserter och evenemang. Fotogalleriet och Café-Restaurangen ligger på Marnixstraats sida och på den övre våningen hittar man en biograf med 90 platser, en teatersal, "Mediaroom", en foajé och "Tearoom". http://www.melkweg.nl/artikelpagina.jsp?infoid=35430

Jag gillade stället! Vi dansade till brittisk pop och hade det jättekul. Dessutom var det skönt att man kunde gå runt och hänga lite i olika salar och inte bara trängas på ett och samma ställe hela kvällen.


Lördagskul

Dagens humör: Toppen! Vi har det alltid roligt på helgerna!
Dagens händelse: En skön promenad på stan! När jag vaknade i morse, var vädret inget vidare alls och jag trodde att vi skulle stanna hemma hela dan. Men sen vände det! Srax efter kl. 12 blev det soligt och vi gick ut.
Dagens köp: Time Out Amsterdam.
Dagens film: Sex Drive. Supertöntig, men rolig!
Dagens överraskning: I morse knackade det på dörren. Det var en kille som skulle fixa värme i lägenheten! Vi hade ingen aning att han skulle dyka upp just idag.
Dagens planer: Vi har inte planerat så mycket egentligen. Tänkte mest ta det som det kommer. Det blev en skön runda på stan, jag har städat hela lägenheten och i kväll blir det fest!
Dagens bilder:








Det blev både och.

Det blev både

och

Nu har jag äntligen bestämt mig

Idag har det varit en riktigt skön dag hemma. Det har ösregnat ute och jag har inte haft lust att springa på stan. Nu sitter min pojkvän och jag i soffan och tar det bara lugnt. I kväll tänkte vi stanna hemma. Har precis fått välja mellan tre olika program att kolla på: 30 Rock, American Idol eller Paris Hilton's My New British Best Friend. Inte så tråkigt, eller hur? Det var nästan lite svårt att välja. Jag väljer American Idol och en chokladpudding att mumsa på under tiden. Ha en skön fredagkväll!

Det är fredag!

God morgon! Vilken skön kväll vi hade igår! När vi gick ut från Paradiso efter konserten, kändes det som om det var fredag! Och det vore ju faktiskt roligt att gå vidare nånstans. Vi gick en sväng på Leidseplein, men sen bestämde vi oss för att gå hem. Min pojkvän skulle ju jobba dagen efter. Stannade uppe ett par timmar och tog det bara lugnt, vilket var skönt.

I morse: Väckarklockan ringer som vanligt. Jag är trött och tänker unna mig sovmorgon. Min pojkvän går upp och tänker ta en dusch. Det visar sig att det inte finns varmt vatten. Hur typiskt är inte det? Detta händer just idag, när vi är båda trötta. Så klart. Jag går upp och kokar vatten. Sen fixar jag kaffe och piggnar till. Sovmorgon är bortglömd.

Nu har jag en jätteskön förmiddag!  Skönt att det är fredag idag på riktigt!

Chaka Khan... Chaka Khan!

Är nyss hemkommen från konserten med Chaka Khan. Det var hur kul som helst! Hon var grym! Vilken röst! Dessutom har ju Paradiso världens bästa konsertlokal!




Jag testar Atkins. Del 2.

Jag fortsätter med Atkins. Jag tycker om metoden, fast just nu är jag vrålhungrig och vill ha mat! Det är minst 2 timmar kvar till middag. Det roligaste är nog ändå att jag inte är sugen på kakor, bullar, pasta eller allt annat som man inte får äta, utan jag är sugen på biff! Jag vill ha en stor pepparbiff! Det är väldigt skönt att konserten börjar 20:30 och inte 19:00, som jag av nån anledning har trott. Så vi hinner laga en god middag innan vi ska dit! Det blir biffar!

Chaka Khan på Paradiso 5/2 2009



I kväll ska vi till Paradiso och se konsert med Chaka Khan! Det kommer säkert att bli hur kul som helst! Älskar Paradiso! http://www.paradiso.nl/index2.php
Chaka Khan gör riktigt skön musik! Sitter och lyssnar på henne nu och humöret är på topp igen! http://www.chakakhan.com/

*Gäsp, gäsp*

Åh vilken seg förmiddag. Vaknade som vanligt i morse. Jag brukar faktiskt må bättre av att vakna tidigt. Dessutom tycker jag att det är jättemysigt att sitta med var sitt kaffe i soffan och kolla på tv innan min kille går till jobbet. Idag är jag seg och kan fortfarande inte piggna till. Jag tog till och med en halvtimmes joggingtur i morse för att bli piggare. Det funkade en liten stund, men nu är jag lika sömnig igen. Börjar misstänka att det är nåt fel på mina linser. Nej, så här kan det inte fortsätta! Så här slö kan jag inte vara hela dan! Tänkte köpa lite saker hem, tvätta kläder och i kväll ska vi gå på konsert! Det är nog dags för mer kaffe!

Amsterdam idag (i bilder)

Följ min blogg med bloglovin

Så här ser Amsterdam ut idag. Det är bilder på demonstrationen mot kriget i Sri Lanka på Dam Square och ett par vanliga bilder, som jag tog när jag gick en sväng på stan för en halvtimme sen.










Let's Dance

Jag har sett tredje avsnittet av Let's Dance. Jag vet att jag är SEN. Hela Sverige har redan sett det. För länge sen. Men jag bor ju inte i Sverige. Och jag älskar Let's Dance! Så bättre sent, än aldrig!

Min morgon och dagens planer

Morgonen fortsatte med min dagliga genomgång av nyheter och ett par bloggar, som jag fastnat lite för. På svenska. Det har blivit en vana att läsa DN, Aftonbladet och Expressen plus en hel del annat. Det finns dock inte så många glada nyheter. Det mesta handlar om död, våld och dålig ekonomi. (Civila dör i Sri Lanka. En 4-årig flicka dör i tvättmaskin i Södra Kalifornien. En hel bunt artiklar om våld mot lärare kan man hitta på Aftonbladet osv osv.)
Dagens planer: Jag har faktiskt inte bestämt mig helt för vad jag ska hitta på idag. Ska ta det som det kommer. Vilken lyx det är egentligen! Har massor med fritid och kan göra med den precis vad jag vill! Det ser rätt så grått ute idag, men det regnar åtminstone inte, så det blir nog en promenad sen. Annars finns det alltid saker hemma att fixa. Sen har jag ett avsnitt av Lets Dance, som hämtades klart i morse, som jag skulle gärna titta på.

Det låter som Kalle Anka

God morgon! Vaknade tidigare än vanligt idag och kände mig hur pigg som helst! Dagen började med en kopp kaffe och holländska nyheter. Det är märkligt det där. Vi sitter alltså i soffan (min kille och jag) med var sitt kaffe och kollar på nyheter. På holländska! Det låter som Kalle Anka. Vi förstår bara enstaka ord, de som påminner om svenska. Men ändå fortsätter vi kolla.

IKEA

Idag har jag fastnat hemma. Förutom min lilla promenad, som jag tog för ett par timmar sen, när jag mötte upp min kille på vägen hem från jobbet, har jag inte varit ute på hela dan. Amsterdam är grått och regnigt idag.
Dagens händelse: Vi har äntligen fått vårt soffbord!!!
Vi var på IKEA den 31 december och handlade. Det bord som vi ville ha, fanns inte på IKEA HAARLEM, så vi fick beställa det från ett annat varuhus. Två veckor skulle det ta. Men så blev det inte. Vår beställning har tappats nånstans. Min pojkvän ringt till kundtjänsten några gånger och bråkat. När han ringde dit sist, fick han prata med nån, som lovade att vi skulle få bordet om fyra veckor. Fyra veckor! Men idag hörde IKEA av sig och sa att vi skulle få bordet levererat ikväll. Vilken överraskning!!! Så roligt. Nu har vi allt vi behöver hemma!

Stora Bloggpriset är avgjort.


Trots att jag bor i Amsterdam för tillfället, läser jag en hel del svenska tidningar på nätet. Har precis läst om Stora Blogg Priset, som delades ut i kväll på Nalen, i Stockholm. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4312226.ab



Vinnarna i de sju presenterade kategorierna och de som tog hem hederspriset är:

Mode
: Style by Kling http://kanal5.se/web/stylebykling
Nöje & Kultur: Bokhora http://www.bokhora.se/blog/
Sport & Fritid: Marcus Birro http://blogg.expressen.se/birro/
Livsstil: Husmusen http://husmusen.blogg.se/
Prylar & Teknik: Moderskeppet http://www.moderskeppet.se/
Vardag: Tonårsmorsa http://tonarsmorsa.se/
Politik & Samhälle: Opassande http://opassande.se/
Hederspriset: Mikael Nilsson och Anna Petersson stoppaFRAlagen.nu

På Aftonbladet kan man läsa intervjuer med vinnarna. Det är bara att trycka på länken http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4312226.ab
och sen kolla till höger.

Jag testar Atkins.

Jag kör Atkins. (Började i onsdags.) Det här sättet att äta bygger på kolhydratfattig kost. Atkinsmetoden begränsar intaget av kolhydrater i syfte att få kroppen att ställa om från förbränning av främst glukos till förmån för förbränning av kroppsfetter. Man får alltså äta kött, fisk, ägg, grönsaker och mjölkprodukter. Ej tillåtna produkter är pasta, bröd, potatis och ris. Atkins har egentligen mycket gemensamt med den metod, som Annika Dahlqvist förespråkar, LCHF, Low Carb/High Fat. Det finns massor med artiklar om Annikas metod. Exempelvis den här på Aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article4305197.ab
Det är inte så att jag vill gå ner i vikt, är smal och nöjd med hur jag ser ut, men jag kan vara ett riktigt kakmonster ibland. Så jag tänkte om jag skulle skippa kolhydrater ett tag, skulle suget försvinna också och jag skulle börja äta hälsosammare. Dessutom har det blivit väl lite för mycket pasta till middag på sistone. Så jag testar. Det har gått bara några dagar, men jag måste säga att jag tycker om den här metoden. Man blir mätt på kött/fisk/omeletter och grönsaker. Dessutom är det väldigt enkelt att laga goda luncher och middagar här, eftersom Holland är grymt på kött och mjölkprodukter! Sen har jag också märkt att man inte blir sugen på pasta, ris och bullar efter man ätit så här ett tag. Testet forstätter.

Flight of the Conchords

Min pojkvän är sjuk idag. Det är inget roligt att vara det, men samtidigt är det mysigt att vi är hemma båda två. Vi sitter i soffan med varsin dator och kollar på Flight of the Conchords. Snubbarna är definitivt underhållande. Ni har säkert sett själva. Om inte, kolla! Bret McKenzie och Jemaine Clement är gamla skolkamrater som 1998 bildade gruppen Flight of the Conchords. Gruppen har turnerat i Europa, USA och Australien. Killarna har belönats med flera priser för sina framträdanden och gett ut två skivor: “Folk the World” och “Flight of the Conchords”. Bret och Jemaine, som i stort sett spelar sig själva, har skrivit manus och alla låtar till serien.

Det snöar i Amsterdam!

Det snöar i Amsterdam! Äntligen!

Japanese Acrobats

Haft sovmorgon i morse. Nu sitter jag med en kopp kaffe och kollar på det här.

http://www.wimp.com/coolduo/

Sjukt roligt. Ni måste få se!

Dagens


Dagens planer är att stanna hemma och ta det lugnt. Varken jag eller min kille har lust att springa på stan idag. Det är faktiskt jättemysigt att bara sitta i soffan med var sin dator, surfa, kolla på film, eller läsa!
Hemmafesten var kul. Inga bisarra lekar blev det. Folk spelade Twister ett par gånger och bara hängde med varandra. Sen blev det utgång till ett ställe, där man spelade hård rock, vilket är lite för mycket för min smak, men det var ändå roligt att vara där ett tag. Sen gick min kille och jag till Paradiso och hade det hur kul som helst. Paradiso är definitivt ett av stans bästa uteställen, så det är helt omöjligt att ha det tråkigt där!

RSS 2.0