Jag har flyttat!

Hej! Jag har flyttat! Min nya blogg hittar ni på: http://www.natashasblogg.se/


Dagens middag: kanelpannkakor!

Dagens middag: Kanelpannkakor med vispgrädde, honung och mandarinklyftor. Riktigt gott!


Kanelpannkakor.

För två personer behöver du:
2 ägg
1 ¼ dl vetemjöl
3 dl mjölk (helst mellan)
1 krm salt
1 krm kanel
½ msk socker
1 msk margarin, eller smör
Gör så här:
Häll först i mjölet, saltet och hälften av mjölken i en bunke och vispa till en klumpfri smet. Tillsätt sedan äggen och rester av mjölken och sockret. Rör i kanelen. Smält margarinet (eller smöret) i en stekpanna och häll det i smeten. Stek som vanliga pannkakor.

Lördagsmys

Hela förmiddan har vi suttit i soffan, ätit frukost, surfat, kollat på nyheter och Animal Planet. Jag har aldrig gillat djurprogram. Jag brukar aldrig kolla på sånt. Men idag tyckte jag att det var hur intressant som helst och framför allt roligt.
Jag måste ta det lugnt för att bli helt frisk och springa på stan en hel dag kan jag glömma. Men en kort promenad skulle inte skada, så vi gick ut strax efter kl. 12 och gick en sväng. Det var så skönt med frisk luft! I Amsterdam är det riktigt vårväder!


På vägen tillbaks gick vi förbi Wok to Walk och köpte take-away-lunch. Sen kollade vi på The Boys from Brazil och hade det mysigt.


Ikväll ska jag laga kanelpannkakor och det blir mer filmer. Det är faktiskt riktigt skönt med lugna helger!

Roliga prylar

Jag har fastnat på roligaprylar.se, butiken med allt du inte behöver. De här grejerna gillar jag verkligen:

Chokladfontän


Lego USB-minne

Tetris Isform


Mini Origami

Stickman Klistermärken

InAnimate

Snåla aldrig på en klippning!

Jag har precis klippt luggen. Själv. Det har blivit jävligt snett och mer kan man inte klippa för att annars blir det för kort och fult. Tänkte klippa mig i Stockholm, kunde till och med göra det helt gratis, men då hade jag ingen ork. Så det blev nu hemma i badrummet i stället. Fick för mig att jag MÅSTE göra det. Vänta kunde jag inte.
Slutsatsen - Snåla aldrig på en klippning!

Tillbaka i Amsterdam!

Nu är jag hemma igen! Så himla skönt! Vad jag har längtat tillbaks under de här dagarna! Stockholmsresan var ju absolut ingen semesterresa och det var lite jobbigt på sjukhuset och ännu jobbigare efteråt, men jag är ändå så himla glad att jag har gjort det här. Jag landade igår kväll, 17:10. MIn kille hämtade mig på Centralstationen och vi åkte hem! Köpte mat på Wok to Walk och hade världens mysigaste kväll i soffan sen. Helt underbart!

Stockholmsresan. Dag 3. Del3.

Vilken härlig kväll jag hade! Vi satt i köket, åt chips och godis, pratade om allt möjligt och skrattade massor. Så himla skönt var det. Vi har inte träffats på ett bra tag och det var verkligen jättekul att ses! Det bästa som hänt under de här dagarna. När vi satt i köket och skrattade, glömde jag bort att jag hade ont. Tänkte inte på det helt enkelt. Så roligt var det. Sen pratade jag med min O. i telefon. Det var så skönt att höra hans röst och jag blev så glad. Jag åker hem imorgon!!!

Stockholmsresan. Dag 3. Del2.

Har kommit hem nyss. Dojorna är genomblöta och jag är trött. Medicin som jag tänkte köpa fanns inte på det lilla apoteket. Typiskt, eller hur? Åka in till stan orkade jag inte. Nu förstår jag folk som säger att de längtar efter våren. Om jag bodde här skulle jag också längta. Jag har bara varit här i tre dagar och är redan så trött på det här vädret. Först tyckte jag att det var mysigt med snön. Speciellt när vi satt hemma, drack kaffe och umgicks. Det var liksom så fint ute. Så vit och så himla fint. I tisdags, när jag var på väg till sjukhuset var det en riktig snöstorm ute och det kändes inte ett dugg mysigt längre. Idag tog det en evighet att ta mig hem. Kallt, blåsigt och jävligt halt var det. Snabbt kan jag inte gå och det här skitvädret underlättar ju inte heller. Men nu har jag fått i mig mat och det känns bättre. Sitter i soffan med en kopp te och kollar på TV4. Kul med svensk tv! 

Stockholmsresan. Dag 3.

Det första jag såg när jag vaknade imorse var snö. Massvis med snö. Och det bara snöar och snöar. Vart har våren tagit vägen? I Amsterdam är det vår! Riktig vår! De kläder som jag tagit med mig är inga vinterkläder och mina gympadojor ska jag inte ens snacka om.

                                Vilken skillnad, eller hur?


Det är så klart tråkigt att vara i Stockholm och inte kunna göra nåt förutom att vara hemma och ligga i soffan. Jag skulle gärna åka in till stan, gå en sväng på Söder, spana i butiker, fika, träffa kompisar, ta en öl osv. Dessutom känns det konstigt att vara här själv. Men nu är det så här. Dagens planer är att gå och handla. Först till ICA, sen till Apoteket. Det skulle jag gärna skippa om jag kunde, men det går inte. Sen gå hem och bara ta det lugnt. Det måste bli bättre! Annars blir det en jävligt jobbig resa imorgon. Mina kompisar kommer hit ikväll, vilket är jätteroligt! Vi har inte setts på ett bra tag och har massor att prata om. Kul ska det bli!

Stockholmsresan. Dag 2.

Jag sov dåligt i natt, vaknade ett par gånger och kollade på klockan. Fick en fix idé att jag skulle försova mig och missa operationen. Väckarklockan ringde halv 6 och då var det dags att gå upp. Blev helt plötsligt jätterädd och stressad när jag satt på t-banan, men på sjukhuset släppte det. Det var dock lite strul där i början, men sen gick allt jättebra!
Nu är jag i Svedmyra igen och vilar.
Det är fortfarande vinter i Stockholm, förresten.

Stockholmsresan. Dag 1.

Så här var det. Jag lyckades missa tåget till flygplatsen i morse och fick vänta lite extra, vilket inte gjorde mig ett dugg lugnare. Och jag var ju stressad innan. Att checka in gick hur snabbt som helst. Dock fick man ställa sig i världens längsta kö efteråt. På flyget satt jag längst bak. Plats 22 C. Framför mig satt en familj med två små barn. Pojken spelade nåt spel som lät så här: pling, pling, pling, pling, pliiiiiiiing. Hela resan. 1 timme 45 minuter. På andra sidan satt en annan familj med en liten bebis. Resan gick bra och det kändes faktiskt nästan lite roligt att sitta på planet. Jag landade. Det var kallt och det var snö på marken. Jag vet inte vad det var jag tänkte på när jag packade ner två tunna tröjor i min väska. Jag har nog glömt hur det brukar vara i Stockholm i mars. Tog Arlanda Express in till stan. Det var skönt. Dock kan jag inte resa varken som ungdom eller student längre. För reducerat pris. Det upptäckte jag idag.
Jag gick en sväng på stan, vilket var skönt. Sen träffade jag en tjejkompis. Det var jättekul att ses! Vi spanade i ett par affärer, handlade mat och sen åkte hem till henne. Det var så himla skönt att bara softa hemma och prata! Jag har inte varit i Svedmyra förut och tycker att det är jättemysigt här! Dessutom är det ganska nära till Söder, vilket är hur skönt som helst! Jag kommer bo hos min kompis de här dagarna, vilket är roligt!
Två andra kompisar hörde av sig och frågade vad jag hade för planer. Det är klart att det vore jättekul att ses, men jag blev så trött och hade ingen ork kvar för att åka in till stan igen. Så vi ska träffas nån annan dag.
Imorgon bitti ska jag till Södersjukhuset. Och det är lite läskigt. Men jag vill inte tänka på det nu.

Stockholmsresan

God morgon! Väskan är nerpackad och snart ska jag till Stockholm!

                                                                                                           

Den internationella kvinnodagen


Ni har väl inte missat att det är den internationella kvinnodagen idag? I Ryssland och Baltikum är det fortfarande väldigt stort. Det är ett måste att säga grattis, köpa blommor eller nån liten present till sin flickvän/dotter/mamma/farmor/mormor. Lärare får blommor av sina elever, kvinnliga chefer och andra anställda - av sina manliga kollegor, ja ni fattar.
Tanken på en internationell kvinnodag uppkom för första gången vid i början av 1900-talet som i industriländerna innebar en tid av industrialism. Internationella kvinnodagen instiftades redan 1910 av den socialistiska världsorganisationen Andra internationalen. 1977 antog FN en resolution som rekommenderar ett allmänt firande av en internationell kvinnodag. Den internationella kvinnodagen uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen.
I Norden är det inte så stort och jag stör mig faktiskt på när folk säger att det är inte lika viktigt med det i Norden bara för att kvinnorna där är mycket mer jämnställda än i andra länder. Låt de andra fira den, liksom, vi har det så bra här, så vi behöver inget sånt där. Missförstå mig inte, jag personligen tycker inte att det är nåt speciellt med den dagen överhuvudtaget och firar den inte. Jag blir bara störd när kvinnorna själva gör skillnad på kvinnor och kvinnor. Vi här och de där. Varför inte avskaffa den helt då eller sluta kalla för den internationella? Sen finns det ju en del feminister som tycker att det finns knappast en anlendnig att gratulera kvinnor på en dag som uppmärksammar ojämställdheten i samhället. Ja, det finns många olika åsikter om den 8:e mars.
Mamma ringde för nån timme sen och sa grattis och det var ju trevligt.

Lördagskul på Paradiso

God morgon! Vaknade för ett par timmar sen och dricker kaffe. Kvällen igår var lite udda, men väldigt väldigt rolig! En av de absolut roligaste jag haft! Vi köpte biljetter till "The New Worck" på Paradiso igår. När vi kom in så var det fortfarande Clash of the cover bands i den stora salen och det var helt galet mycket folk. Överallt. Det var nästan lite för mycket rörelse och det var jävligt varmt. Det roliga var att vid ingången till den stora salen kunde man köpa glass och vi undrade om det där med glass hängde ihop med temperaturen på stället. "Nu ska vi skruva upp värmen lite, så ska folk..." Cover-bandsgrejen slutade vid midnatt och då skulle alla gå därifrån. Det var tydligen det som folk tyckte var värt att se den kvällen. Vi hängde lite här och var, satt och bara umgicks ett tag i källaren, vilket var skönt. Sen var vi på dansgolvet en trappa upp, där man spelade nånting indiskt och zigenaraktigt. Det var massor med flygande ballonger där och det hela var så udda så det finns inte, men roligt var det hur som helst. På sitt sätt. Den stora salen var bäst! Det var inte lika mycket folk som det brukar vara, vilket är ovanligt, men musiken var bara så BRA och det var SÅ KUL att dansa. En riktigt lyckad kväll blev det, tycker jag!


Det är helg! Del 2.

Det har varit en skön dag! Vi tog en lång promenad vid 12-tiden. Det var riktigt vårväder ute. Så himla skönt! (Jag vill inte åka till kalla Stockholm!) Gick förbi kontoret och skrev ut kallelsen från sjukhuset och flygbiljetten, sen gick förbi marknaden vid Westerkerk. Det är roligt med marknader, fast idag kände vi inte alls för att trängas där, så vi gick vidare. På vägen tillbaks, såg vi det här:

Har faktiskt ingen aning om vad det var för nånting. Nån slags festival kanske? Hur som helst så var det massor med folk, som stod och tittade och tog bilder. Vi passade också på. Tänkte att man kanske skulle kolla upp vad det var för nåt på nätet sen, men jag hittade inget om det. Det händer massor i stan hela tiden, så det gäller att ha koll på det. Amsterdam är mycket galnare och roligare än Stockholm på många olika sätt, tycker jag!

Nu sitter vi hemma, dricker drinkar och har det trevligt. En kompis till min pojkvän kom förbi, så killarna spelar BUZZ nu och jag bloggar. Ska vara med snart också. Det har nästan blivit en tradition att spela BUZZ innan vi går ut, vilket är faktiskt jättekul! Ikväll ska vi till Paradiso på The New Work. Kul!
Ha en rolig kväll!

Det är helg!

God morgon!

Det är så skönt att det är helg! Har precis ätit frukost och tar det lugnt framför tv:n.Det är riktigt vårväder ute, så det blir en runda på stan lite senare. Sen tänkte jag att vi skulle gå förbi min killes jobb och skriva ut kallelsen och flygbiljetten. Måste också köpa lite grejer som jag ska ta med till Stockholm på måndag. Och ikväll blir det utgång!

Så här soligt var det imorse!
Ha en skön lördag!

En skön fredagskväll

I kväll är vi hemma och tar det lugnt i soffan. Så himla skönt! Har kollat på massor med roliga program. Russell Brand var helt galen, men faktiskt rolig! American Idol var också riktigt underhållande och nu kollar vi på "New in Town"... Så skönt att man inte behöver bry sig om klockan och kan lägga sig precis när man vill. Det är helg imorgon!


Bags and Shoe Design

                Kolla vilken underbart färgglad bok jag hittat!

"Bags and Shoe Design" sägs ta läsaren på en färgsprakande resa genom läderväskor, skor, plånböcker och accessoarer, designade av Hester van Eeghen. Det tvivlar jag inte på.

Hester van Eeghen
är en av de mest inflytelserika holländska designers på nittonhundratalet. Hon har designat läderväskor, plånböcker, skor och accessoarer i 20 år. Alla föremål, som presenteras i boken är designade i Amsterdam och tillverkas i begränsad upplaga i Italien, i en mängd olika färgkombinationer. Hester van Eeghens design säljs i över 150 museum och designbutiker i Nederländerna, Belgien, USA, Storbritannien, Tyskland, Schweiz och Japan.


Best book design from all over the world


"Vinex Atlas", publicerad av 010, har vunnit en guldmedalj i den internationella tävlingen "Schönste Bucher aus Aller Welt" (Best book design from all over the world). Tävlingen har ägt rum i Leipzig, där en internationell jury, bestående av sju personer, har gått igenom och bedömt 700 böcker från 36 länder. Atlasen har sammanställts av Jelte Boeijenga och Jeroen Mensink och är designad av Joost Grootens.

Mer om det kan man läsa här.

Fredag igen!

God morgon! Vad skönt att det är fredag igen! Jag tycker att den här veckan har gått otroligt fort och det har definitivt varit en bra vecka! Idag mår jag toppen. Sprang fyra kilometer imorse, inte så värst mycket, men det är absolut bättre än inget och pigg blir man ju! Har inga bestämda planer för dagen eller helgen och det är faktiskt skönt. Det är just då det brukar bli roligt, när man helt spontant hittar på nånting. Annars så måste jag köpa lite grejer som jag ska ta med till Stockholm, så ska kanske passa på att göra det idag.
Ha en skön förmiddag!


Resultatet: L´oreal Excellence Creme är bäst!

Det blev jättebra! L´oreal Excellence Creme är den absolut bästa hårfärg jag har provat! Från och med nu kommer jag använda bara den. Det blev riktigt riktigt svart. Håret luktar inte färg och känns helt underbart!

Hur svårt kan det vara att färga håret? Del 2.

Det här blir bara roligare och roligare. Har precis fått den här länken från min pojkvän. Nu vet jag exakt hur man gör!

Hur svårt kan det vara att färga håret?

Idag ska jag färga håret. Jag brukar inte använda L´oreal-hårfärg. Men jag tänkte testa för att jag tröttnat på min gamla. Jag brukar alltid göra det själv hemma och tycker att resultatet blir lika bra som på salong. Jag öppnar förpackningen och ser att det finns fyra olika grejer som ska användas. Bruksanvisningen är på två språk. Holländska och franska. Jag blir förvirrad. Jag, som har färgat håret hur många gånger som helst förut, för första gången fattar inte vad det är jag ska blanda ihop.

Bra att det finns Google Translate.

Onsdag 4/2

Det har varit en skön onsdag! Har varit hemma för det mesta, tvättat, småstädat, surfat och kollat på film. Min kille slutade lite tidigare än vanligt idag, så jag mötte upp honom i stan och vi tog en promenad. Så himla skönt!


Det blev en take-away-middag från Wok to Walk.


Nu ska vi kolla på film och bara softa i soffan. Ha en trevlig kväll!

THINKING OF HOLLAND - DUTCH DESIGN SOUVENIRS

                      



Thinking of Holland kommer snart öpnna en webshop. Snygga suvenirer, tycker jag!


Vondelpark


Apropå Vondelpark. En underbar park, där jag brukade promenera och jogga. Den är stor, det finns plats för alla, stämningen är skön, massor med joggande människor, småbarnsföräldrar med barn, hundar, cyklister, studenter. En skön blandning med adra ord.
Förra veckan fick jag en allergichock. Det började när jag var i parken och gick. Trots att jag är nästan säker på att det var en allergisk reaktion mot räkor, så har jag inte varit i parken sen dess. Tanken på att jag kan få en allergichock igen har fastnat i huvudet. Helt idiotiskt egentligen. Det är ju inget fel på parken!
Idag har jag läst om en tävling som gäller parkens design, så jag blev lite nyfiken och vill gärna kolla hur det kommer att se ut. Eller ok, det är nog snarare så att nu har jag en anledning att gå dit, så nästa gång blir det en joggingrunda där.

Snart kommer man få se de nya utemöbler, som holländarna designat till sin älskade Vondelpark:


If you feel like spending the night inside a Van Gogh painting...

Vad tycker ni om idén att spendera en natt inuti en målning av Van Gogh?

Inte bokstavligen, så klart, men nästan. Nu är det alltså möjligt. Det är bara att boka ett speciellt rum på Hilton Hotel Amsterdam. Det är nämligen så att utställningen "Van Gogh och färgerna i natten", som under perioden 13/2-7/6 2009 visas i Van Gogh Museet, inspirerade Hilton Hotel Amsterdam för att skapa ett hotellrum i stil med en Van Gogh-målning. Irma Boom har designat rummet med hjälp av element från målningarna "The Starry Night" och "The Bedroom".

Mer om det kan du läsa här.

Monki. Ja, tack!!!

Jag är lite trött på det här gråa vädret och vill ha sol och nånting mer färgglatt än mina gråa och svarta kläder, nåt roligt och bekvämt.

                               Monki-kläder skulle inte alls sitta fel!


                                Älskar deras plagg och accessoarer!

Morgonmys?

Hej. Idag är jag piggare än igår, vilket är skönt! Jag hatar verkligen att vara hängig. Allt annat blir ju per automatik småtråkigt när man mår så där. Är dock lite trött på det här vädret, det vore så skönt med lite sol! Morgonen började med Rapport. Det är helt fantastiskt med web-tv, tycker jag! Speciellt om det funkar som det ska och om det visas nåt kul. Som till exempel i helgen, när vi kollade på Melodifestivalen. Det var roligt att kolla på svensk schlager här. I morse som sagt var, blev det Rapport. Jag måste säga att jag tycker att det är jättemysigt med kaffe och nyheter i soffan på morgonen. När jag bodde i Stockholm, så tyckte jag att det var jätteskönt med att vakna tidigt, fixa kaffe och kolla på nyheter. Jag saknar Nyhetsmorgon ibland. Rapporten i morse var dock tråkig som fan. I stället för att piggna till, blev jag ännu mer sömnig och uttråkad. Händer det inget spännande i Sverige?

Sen blev det en joggingrunda och då vände det.

Dutch designers at the Icehotel

Har ni varit på Icehotel i Jukkasjärvi nån gång? Jag har inte. Det påstås vara en fantastisk upplevelse, Sveriges bästa! Varför snackar jag om Icehotel? Jo, jag är hemma och surfar. Jag har surfat sönder nätet. Tycker inte att det är så värst spännande med nyheter eller annat på svenska sajter idag. Det är liksom inget kul som händer. Bara elände. Sen går jag in på http://www.design.nl/ och det blir mycket roligare. (Jag gillar sajten, där brukar det alltid finnas intressanta artiklar om design!) Jag ser en artikel om Icehotel i Jukkasjärvi och tycker att den är kul. Det är nämligen så att holländska designers har ännu en gång hjälpt till med att designa hotellet. Läs här.

(Bilderna är lånade från design.nl)

Hotellet ligger 200 km norr om polcirkeln i Jukkasjärvi och är byggt av is och snö. Det existerar endast tillfälligt varje vinter från december till mars, beroende på vädret. Här kan man läsa mer om det om man nu känner för det.

Så här såg det ut år 2007-2008. Helt fantastiskt!



Måndag 2/3

God morgon! Idag är jag inte så värst pigg. Sov inte så bra i natt. Hade en dröm om att jag jobbade på hemtjänsten och hade världens stressigaste pass, sprang fram och tillbaks och fixade och fixade och fixade... Inte så värst avkopplande med sånt där. Sprang fem kilometer imorse, tänkte att det skulle vara en skön start på dagen. Det hjälpte inte så mycket heller, känner mig fortfarade lite seg i huvudet. Det är nog dags att fixa mer kaffe!

En lat söndag

Idag har jag ingen lust att springa runt på stan, så dagen spenderas i soffan med världens godaste våfflor, sött popcorn, tv-tittande och läsande. Ibland är det faktiskt riktigt skönt med sådana dagar!

Melkweg

Det blev en jätterolig utgång igår! Här är några bilder tagna på Melkweg:




Jag har skrivit om Melkweg förut. Här kan man läsa mer om stället.

RSS 2.0