Moderaternas förslag på en ny svensk invandringspolitik

Läser Moderaternas förslag på en ny svensk invandringspolitik och blir arg.

Här är några utdrag ur en artikel i DN (http://www.dn.se/opinion/debatt/ta-medborgarskapet-fran-kriminella-invandrare-1.800439)

"Sverige som invandrarland måste se sanningen i vitögat. I Sverige gäller svensk lag. Därför måste medborgarskap som givits på felaktiga grunder, exempelvis genom falsk identitet, hot eller mutor, återkallas. Det duger inte att den som får avslag på sin asylansökan ska kunna stanna kvar i landet. Samtidigt bör fler utländska medborgare som dömts för grova brott utvisas. Dessutom vill vi slopa invandrares rätt att fritt välja bostadsort, och tillräckliga kunskaper i svenska måste bli obligatoriskt. Det skriver migrationsminister Tobias Billström tillsammans med Ulf Kristersson, socialborgarråd i Stockholm och ordförande i Moderata samlingspartiets arbetsgrupp mot utanförskap och segregation, samt riksdagsledamoten Elisabeth Svantesson."

Vilket sorligt förslag! Det känns väldigt konstigt att höra sådant från politiker som sitter i Moderata samlingspartiets arbetsgrupp mot utanförskap och segregation. (Betoning på utanförskap och segregation. Ska man skratta eller gråta?)

"Dessutom vill vi slopa invandrares rätt att fritt välja bostadsort..." "Den som kommer till Sverige bör alltså bosätta sig där det finns möjlighet till arbete och lämplig bostad." (Reagerar mest på "där det finns möjlighet till lämplig bostad") Rörelsefriheten alltså hotas.

"Vi vill ha ett öppnare Sverige, inte ett mera slutet. Men vägen till Sverige kan inte enbart bygga på asylsökande och deras anhöriga." Vad är det här för något? De flesta invandrare är inte asylsökande!!!

"Över 200 000 svenska pass är på drift ute i världen. Ett och annat är säkert bortslarvat. Men orimligt många är i praktiken sålda eller lämnade för syften som bryter mot allt Sverige vill stå för. Det bör därför inte längre vara möjligt att gång på gång förlora sitt pass. Sverige bör ogiltigförklara borttappade pass, vilket tekniken i dag medger, och införa noteringar i passen om hur många man har haft. Efter ett antal förlorade pass ska polisundersökning föregå nytt pass. Det ska också, i större utsträckning än i dag, vara möjligt att utvisa utländska medborgare som dömts för grova brott. Undantag bör bara göras vid statslöshet och andra synnerliga skäl, men inte automatiskt för den som har permanent uppehållstillstånd och många års vistelse i Sverige." Vilka syften pratar de om?

De som har bott i Sverige under många år och har begått grova brott skall alltså utvisas. Invandrare och infödda svenskar är alltså inte lika inför lagen.

Ju mer jag läser, desto argare jag blir. Förslaget genomsyras av främlingsfientlighet och rasism. Hur skrämmande är inte det att Sveriges migrationsminister har sådana åsikter om migrationspolitik?

Andra artiklar om samma ämne:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4432596.ab

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4433597.ab

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0