Lördagskul del 2: Melkweg!

Jag hade en jätterolig kväll igår! Kvällen började med två omgångar i BUZZ och goda drinkar hemma. Sen blev det lite häng hemma hos en kille, som min pojkvän jobbar med och hans tjej, vilket var jättetrevligt! Sen gick vi vidare till Melkweg! Vi har inte varit där förut och velat testa det för länge sen, så det var lite extra roligt att vi gick just dit igår!

Melkweg
är ett av de mest kända kulturella center i och utanför Nederländerna och är unik på grund av ett program som förenar fem konstnärliga discipliner under ett tak: musik, dans/teater, film, foto och media art. Det finns fem hallar och flera små rum, där konserter, dansevenemang, film- och mediekonstpresentationer samt fotoutställningar äger rum!
De Melkweg är en icke-vinstdrivande organisation, som grundades år 1970, då en holländsk teatergrupp upptäckte en övergiven mejerifabrik i centrala Amsterdam. Hårt arbete, ambition och NLG 25 000 gjort det möjligt för gruppen att omvandla fabriken till en mötesplats. (I början bara under sommaren) Mötesplatsen fick namnet Melkweg och utvecklades mer och mer under 1970-talet. Experiment i samband med musik, teater, dans och film är det som gör Melkweg så spännande! I Melkweg finns det två stora salar (Max och Oude Zaal), som först och främst används för konserter och evenemang. Fotogalleriet och Café-Restaurangen ligger på Marnixstraats sida och på den övre våningen hittar man en biograf med 90 platser, en teatersal, "Mediaroom", en foajé och "Tearoom". http://www.melkweg.nl/artikelpagina.jsp?infoid=35430

Jag gillade stället! Vi dansade till brittisk pop och hade det jättekul. Dessutom var det skönt att man kunde gå runt och hänga lite i olika salar och inte bara trängas på ett och samma ställe hela kvällen.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Jaa visst var det :D .. me like

2009-02-08 @ 21:12:18
URL: http://seelmic.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0