Lekfest?

Som jag redan sagt, tycker jag att det är jätteroligt att shoppa i Amsterdam! Jag kommer att skriva några roliga shoppingtips lite senare. Har lite bråttom nu. Först blir det middag hemma (har inte ens börjat med den), sen hoppa in i duschen och göra sig i ordning inför festen. Vi blev bjudna på en hemmafest hos en bekant ikväll. Festens tema är olika lekar! Har ingen aning om vilka det kommer att bli, men kul kommer vi ha hur som helst! Vill också gå ut efteråt!

Lördagsshopping

Nu är jag hemma igen. Haft en jätteskön dag på stan! Min kille ville klippa sig idag, så det första vi gjorde var att vi gick till en frisörsalong och frågade om det fanns ledig tid. Vi hade tur och han fick klippa sig nästan direkt. Jag klippte mig sist när vi var i Stockholm i julas och är fortfarande supernöjd med min page! Så jag klarar mig utan klippning nån månad till.


Sen tog vi en promenad på stan och kikade i ett par roliga butiker. Episode är en av de bästa sekondhand-butikerna i stan! Man kan verkligen hitta roliga saker där!


En annan butik, som jag gillar är Mendo. Där hittar man en del grymma böcker om design, mode, fotokonst och massor med annat.


Sen gick vi till De Bijenkorf, "Amsterdams NK". Dock har vi inte köpt nånting där men det var ändå roligt att kolla runt lite.
Kollade också lite i Manga Plaza, ett annat stort köpcentrum. Där hittade jag en skitsnygg tröja (Mango) för ett par dagar sen, men tänkte att jag kunde lika gärna vara utan den. Idag fick jag den i present! Så roligt!
Det är roligt att shoppa i Amsterdam, tycker jag! Det finns massor med små butiker, där man verkligen kan hitta roliga grejer. Sen så finns det några butiker, där man kan köpa nordska märkeskläder. Det är klart att sortimentet inte är lika stort som i Stockholm, men det finns! Filippa K, Cheap Monday, Camilla Norrback, Acne är bara få märken som man kan köpa här också.




Lördag!

Lördag! Vad kul att det är helg! Det blev sovmorgon för min del i morse. Har ätit frukost och nu är det dags för en runda på stan! Vädret ute är toppen och humöret likaså! Hörs senare under dagen!

Hemmakvällar är inget dumt alls!

Jag har haft en jätteskön fredagkväll!
Planer för i kväll var att laga en god middag och ha det mysigt hemma. Det blev biffar med potatismos, brysselkål, tomat, grekisk yoghurt och en flaska rött till. I morgon kväll är vi däremot bjudna på en fest och sen blir det kanske utgång. Kul! Dessutom ska vi säkert hitta på något roligt att göra under dagen också! Det är så skönt att det är helg imorgon!

Paris Hilton's my new BFF.

Jag måste erkänna en sak. Jag fastnade för världens ytligaste realitysåpa. PARIS HILTON'S MY NEW BFF.
Den är så ytlig. Och töntig. Och pinsam.Och jag skrattar hela tiden. Alla mobbar alla. Tjejerna är grymma på det.
Samtidigt är det ju så klart en överdos av glamour i såpan. Att vara skitsnygg är ett måste. Så alla är superfixade. Sen testas tjejerna på alla möjliga sätt. Ja, ni har säkert sett själva. Tjejerna ska visa vem som är bäst på att festa loss och vara roligast, men samtidigt inte gå över gränsen. Och vara snygga i alla möjliga situationer. (Man ser så jävla snygg ut när man åker berg-och-dalbana, eller hur?) Och massor med annat.
Men det är skitroligt att kolla på! Det är verkligen underhållande!
Jo, förresten, har just fått höra att det finns en ny Paris såpa att hämta på nätet - MY NEW BRITISH BEST FRIEND. Haha.


Fredag!

God morgon! Det känns helt underbart att det är fredag idag! Jag jobbar inte nu, men det är ändå roligt med fredagar! Är alltid förväntansfull inför helgerna. För vi brukar ha världens roligaste helger, oavsett vad vi än gör. Det är på helgerna det händer grejer! Har precis ätit frukost och är på väldigt gott humör. Ha en skön fredag du med!




Holländska köttbullar och American Idol

Jag har haft en jätteskön dag idag! Varit ute på stan och gått. Kollat lite kläder och hittat 2 bokhandlar med gamla böcker, där jag inte varit förut. I den ena kostade alla böcker 2 euro. Kollat upp vad det finns för jobb på xpatjob.com, ams.se (inget som skulle passa mig dock) och läst massor på nätet om allt möjligt.
Mötte upp min kille nyss, när han var på väg hem från jobbet. Vi handlade mat och snart är det middag. Det blir holländska köttbullar med potatismos, grönssaker och sås till!
Matlagningsdags nu! Och sen blir det ett avsnitt av American Idol och nån film. Kul!


Precis så här såg det ut, när vi var på väg hem.

Ha en fin kväll!

Time Out Amsterdam i stället för DN.

Hej. Har varit uppe sedan kvart i 8 i morse och har en riktigt skön förmiddag! MTV är på. Just nu dricker jag kaffe och bläddrar lite i TIME OUT AMSTERDAM! En riktigt bra tidning om det som händer i stan! Synd bara att den ges ut en gång i månaden.
www.timeoutamsterdam.nl
Tänkte kolla upp om det finns något roligt att göra idag. Helst något gratis eller något, som inte kostar så mycket.
Det är faktiskt lite dåligt med det idag. Eller det är nog dåligt med gratis-events på vintern överhuvudtaget. På sommaren är det mycket mer sånt. Å andra sidan finns det en del gallerier, där entré inte kostar nånting. Annars kan man ju alltid gå och fönstershoppa. Dessutom finns det en del områden i stan, där jag inte varit än. Och det är alltid lika kul att upptäcka nya ställen!
Såg en artikel om Vodka Museum i tidningen nyss och jag bara måste skriva om stället! Det är ett riktigt konstigt ställe! Det var min pojkvän som drog mig dit, för att jag vägrade och tyckte att det var mest pinsamt. För att beskriva stället ska man först och främst säga att betoning ligger på ordet "vodka" och inte "museum"! När man går in i huset, ser man massor med turistprylar och en liten vodkashop. Utanför ingången stod en kille, som pratade låtsas-ryska, eller ok, kanske inte låtsas-ryska, men dålig ryska! Väldigt klyschigt, eller hur? Sen så fick vi faktiskt gå runt och kolla på flaskorna med en guide. Och snabbt gick det. Det var mest irriterande och inte alls skönt! Stället är så himla litet och det vore mycket roligare att bara få gå runt själva i lugn och ro. Men men. Så vi fick se olika flaskor. Vad skulle man egentligen få se? Just det! Flaskor! Sen fick man också spela in ett litet videomeddelande som man skulle sen få via e-mail och välja en drink, som man fick ta med. Spännande, eller hur?

Nu ska jag fixa mer kaffe, göra mig i ordning och sen gå en sväng på stan.


Världens längsta REA.

Jag var ute och gick en sväng på stan på förmiddan. Är ledig nu och har massor med fritid. Härligt! Dessutom är det riktigt skönt väder här i stan och konstigt nog var det inte alls mycket folk ute på gatorna. Ibland kan det vara helt galet här i Centrum, speciellt på Kalverstraat, den stora shoppinggatan, där det finns massor med alla möjliga butiker. Tänk dig Drottninggatan gånger fem. Särskilt på helgerna. Men idag var det skönt. Jag gick och kollade lite kläder på H&M och Zara, dock har jag inte köpt någonting. Det är fortfarande helt galet mycket REA överallt och man kan faktiskt fortfarande hitta riktigt snygga grejer billigt. Världens längsta REA! Det sjukaste är att den började förra året några veckor innan jul, vilket var rekordtidigt och det bara fortsätter.
















God morgon!



God morgon! Jag brukar nästan alltid gå upp innan 8 på morgonen, men idag är jag lite sen. Först tänkte jag unna mig sovmorgon, för att jag sov rätt så dåligt i natt, men sen ändrade jag mig. Så jag gick upp och fixade en god frukost. (Kaffe, ett ägg, rostat bröd, tomat och kvark med citronsmak) Har inte smakat på den här kvarken förut. Den är riktigt god! Holland är faktiskt grymt på mjölkprodukter. Det finns massor med supergoda yoghurtar, små puddingar, olika sorts kvark, som man inte hittar i Sverige.
Ha en skön förmiddag!

Efter ett långt uppehåll...

Vet inte riktigt hur jag lyckats med det. För ett par timmar sen skaffade jag ett konto här. Jag råkade stava fel på min e-mail adress, när jag registrerade mig på sajten. Detta märkte jag, så klart, bara efteråt. Och det gick ju inte att aktivera kontot med den felstavade e-mailadressen, som inte finns på riktigt. Så jag fick göra om allting. Och använda samma domän fick jag ju inte, eftersom jag redan använt den. Hur som helst, nu börjar jag blogga igen. Den här gången från Amsterdam! Jag har bott här ett tag och känner mig hemma! Har rätt så bra koll på stan nu och blir inte ens irriterad på de saker som förut kändes riktigt störande. Dessutom är min livsstil här är helt annorlunda än den som jag hade i Stockholm, med all stress, heltidsstudier, som jag inte alltid varit nöjd med, kvällsjobb och massor med annat. Jag trivs bra här med andra ord!

Haft en riktigt skön dag idag med träning, surfande, jobbsökande och en god middag med min kille. Upptäckte att Amsterdam Weekly har massor med länkar till olika sajter, där man kan söka jobb, och så klart, massor med annan viktig och bra info om allt möjligt.
www.amsterdamweekly.nl

Nu tänkte jag kolla på film och fixa lite mer te. Hej.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0